10 dkg Schär C süteményliszt
10 dkg gluténmentes jelzésű !!! zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
1/4 cs. sütőpor
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
12 dkg margarin
1 tojás
ét vagy tejcsokoládé apróra vágva ízlés szerint
mandulaforgács ízlés szerint.
Ezeket jól összedolgozzuk, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, majd a tepsiba lapítjuk, s készre sütjük.
Mielőtt kivesszük a tepsiből, hagyjuk kicsit hűlni, különben széttomlik.
A cukrot világosra karamellízaljuk, felöntjük a kávéval és összeforraljuk, majd kihűtjük. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd a hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojást, és egy pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzőm, hagyom kihűlni, az almákat szeletelem. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vanília esszenciával, ha már kétszeres a térfogata, belekeverem a főtt tés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre. Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr húz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű