A tésztához:
- 300 gr Schär B mix
- 150 ml tej
- ½ cs friss élesztő
- 50 gr liga margarin
- 1 tojás
- 3 ek cukor
- pici só
A kenéshez:
- 10 dkg margarin
- 6 dkg cukor
A locsoláshoz:
- 1 dl tej
- 1 ek. cukor
- 1 tk. vanília aroma.
Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd az egészet jól összekavarjuk, kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen 1/2 órát pihentetjük. Közben habosra kavarjuk a margarint a cukorral. A lábast kikenjük margarinnal, majd meghintjük cukorral (ennek az adagnak egy 22 cm átmérőjű lábas felelt meg )Majd a tésztát kinyújtjuk, s megkenjük a kikavart krémmel. Tekerünk kicsit rajta, feldaraboljuk, majd a lábasba helyezzük. Közepes lángon sütjük, ha félig megsült meglocsoljuk a cukros-aromás tejjel, majd készre sütjük.
Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és 3-mat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk megkenni tojással és 30 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűDagasztógépbe teszem a hozzávalókat a tojássárgája kivételével és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőből a cukorral, kevés liszttel és langyos vízzel kovászt készítünk. A liszteket összekeverjük a sóval, a közepébe mélyedést alakítunk, beletesszük a megfőtt és áttört bur...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű