menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós sós-magvas


Írta:

Elk. idő: 2-2,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 cs. Emese kenyérpor
25 dkg margarin
2 dl tejföl
1 tojás
1 cs. friss élesztő

Elkészítés:


A liszttel elmorzsoljuk először az élesztőt, majd a margarit, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb fél órát pihentetjük, tetsző vastagságúra nyújtjuk Lekenjük az egészet tojással, majd megszórjuk sótlan napraforgómaggal és szezámmaggal. Derelyevágóval rudakra vágjuk, készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a recept van a kenyérpor hátulján, csak szaggatós perecként.

Ropogós sós-magvas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Az élesztőt a langyos ben a cukorral felfuttatjuk. A et a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit fél órát pihe...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Réteges túrós pogácsa
Réteges túrós pogácsa

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk. A tésztát leta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás sajtos hagymás rétes
Sonkás sajtos hagymás rétes

A hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ági
10 perces sajtos lángos
10 perces sajtos lángos

A kefirbe belekeverjük a cukrot, sót, szódabikarbonát és összedolgozzuk a liszttel és a reszelt sajttal. Kicsit ragacsos tésztát kapunk, lisztezve nyújtsuk ki nem túl vékonyra Ha n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk