1 kg sertésoldalas, tarja (vegyesen)
10 gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál zsír
A húst nagyobb darabokra vágjuk, a zúzott fokhagymával átkenjük, fűszerezzük. Egy evőkanál zsírt teszünk a serpenyőbe, mikor felolvadt beletesszük a húsokat. Pár percig pirítjuk minden oldalát, majd amikor egy pici színt kap, öntünk alá egy kevés vizet és lefedjük. Pár perc múlva megforgatjuk, ha a víz elpárolgott, újra öntünk alá egy keveset, mindig csak egy kortyot, hogy ne száradjon ki. Mikor a hús puha, levesszük róla a fedőt, ekkor már nem öntünk alá vizet, a zsiradékban pirosra sütjük.
A zsömléket beáztatjuk tejbe. Keményre főzünk 8 db tojást, lehűtjük, majd megpucoljuk, és fehér végüket levágjuk, egészen a sárgájukig. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hust megmossuk es a kozepebe lyukat furunk betoltjuk aszalt szilvaval ,majd befuszerezzuk es megkenjuk zsirral a tetejet .Vegul becennel betekerjuk .Sutobe tesszuk lassu tuz...
Elkészítési idő: 2,5 ora Nehézség: KönnyűSűrű palacsinta tésztát készítünk és belekeverjük a lereszelt kinyomkodott burgonyát. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, borsozzuk és vegetával fűszerezzük. A húst lisztezzük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű