menu

Családireceptkönyv.hu

A tökéletes tarhonya


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg tarhonya,
5 dkg zsír,
2 dkg hagyma,
1 dkg só,
jó késhegynyi fűszerpaprika.

Elkészítés:


Tojásos tarhonyát vásároljunk (a 4 tojásos sokkal kiadósabb, de a 2 tojásos is megfelelő). A hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és mérsékelt tűzön, állandó keveréssel halvány rózsaszínűre pirítjuk (erős tűzön pirítva, csak a külseje pirul meg, a tarhonya belseje nyers marad, nem lesz ízletes, főzéssel elpépesedik). A megpirult tarhonyához hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, állandó keverés közben pár percig pároljuk. A tűzről lehúzzuk, elkeverjük benne a paprikát, felöntjük 1/2 l forrásban levő vízzel, megsózzuk, a tűzre visszahelyezzük, átkeverjük, felforraljuk. Ekkor lefedjük és 40 percig keverés nélkül, a tűzhely legkevésbé forró helyén, vagy középmeleg sütőben rácson, puhára pároljuk.

A tökéletes tarhonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
 Sült fokhagymás burgonyapüré
Sült fokhagymás burgonyapüré

A sütőt 200 fokra izzítjuk, majd levágjuk a fokhagymák legtetejét. Kedvenc olajunkkal meglocsoljuk, alufóliába csomagoljuk, és sütőbe helyezzük fél órára. Ha készen van, egy kés se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos sült rizsgolyók recept
Sajtos sült rizsgolyók recept

Elkészítése A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk álta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Serpenyős burgonya
Serpenyős burgonya

A burgonyát alaposan megsikáljuk, négybe vágjuk, és maximum 5 mm vékonyra felszeleteljük. A zsírt egy nagy méretű teflonos (karácsony után már remélem kerámia) tepsiben, közepestő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar petrezselymes újkrumpli
petrezselymes újkrumpli

A krumplit sós vízbe teszem, ledörzsölöm, vagy lekapargatom a héját, megmosom. Egy kevés vajon, olajon felteszem , kicsi lánggal párolom, fedő alatt a saját levében, amíg megpuhul....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk