A füstölt íz elérése sem lehetetlen, és nem is olyan bonyolult mint gondolná. Nem, nem a folyékony füst a megoldás, hanem az alufólia. A kész húst, vagy mást ételt, aminek füstös ízt akarunk adni, hagyjuk a sütőben, aminek az aljára az alufóliában némi faforgácsot, tealevelet (az earl grey nagyon jó), rozmaringot vagy más fűszernövényt tegyen, és gyújtsa meg, majd csukja be a sütő ajtaját.
Hasonlóan izgalmas lehet, ha sült burgonyából készít burgonyapürét. A burgonyát aprítóval aprítsa fel, tegyen hozzá tejet, tejszínt, vajat, fűszereket, és keverje össze. Akár berakhatja egy habszifonba is, és onnan tálalhatja.
Zwiebeln, Kartoffeln und Möhren schälen und grob raspeln. Zucchini putzen, waschen und ebenfalls grob raspeln. Das Gemüse mischen und die sich bildende Flüssigkeit ausdrücken und a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütőgépben vagy dagasztógépben készítem, a kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 4 egyforma darabba vágom. Vékonyra nyújtom, át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is készítsd el a pizzatésztát. Futtasd fel az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben egy kevés cukorral és liszttel. Közben szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba. Add h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről. A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű