menu

Családireceptkönyv.hu

füstölt íz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A füstölt íz elérése sem lehetetlen, és nem is olyan bonyolult mint gondolná. Nem, nem a folyékony füst a megoldás, hanem az alufólia. A kész húst, vagy mást ételt, aminek füstös ízt akarunk adni, hagyjuk a sütőben, aminek az aljára az alufóliában némi faforgácsot, tealevelet (az earl grey nagyon jó), rozmaringot vagy más fűszernövényt tegyen, és gyújtsa meg, majd csukja be a sütő ajtaját.
Hasonlóan izgalmas lehet, ha sült burgonyából készít burgonyapürét. A burgonyát aprítóval aprítsa fel, tegyen hozzá tejet, tejszínt, vajat, fűszereket, és keverje össze. Akár berakhatja egy habszifonba is, és onnan tálalhatja.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Würzige Gemüsepuffer
Würzige Gemüsepuffer

Zwiebeln, Kartoffeln und Möhren schälen und grob raspeln. Zucchini putzen, waschen und ebenfalls grob raspeln. Das Gemüse mischen und die sich bildende Flüssigkeit ausdrücken und a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza
Pizza

Kenyérsütőgépben vagy dagasztógépben készítem, a kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 4 egyforma darabba vágom. Vékonyra nyújtom, át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Kecskesajtos pizza friss paradicsomszeletekkel
Kecskesajtos pizza friss paradicsomszeletekkel

Először is készítsd el a pizzatésztát. Futtasd fel az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben egy kevés cukorral és liszttel. Közben szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba. Add h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Szalonna pácolva
Szalonna pácolva

A vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről. A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk