Borjúcomb 0.5 kg,
tojás 2+3 db,
zsemle 1 db,
citrom 1 db,
szalonna 5 dkg,
tejföl 4 dl,
bors, só 1 késh.
A fél kiló borjúcombot megsütjük, ez alatt készítünk 2 tojásból rántottát, azt a kisült hússal ledaráljuk, hozzáadunk egy tejben áztatott zsemlét, sót, borsot egy citrom levét, 5 dkg apróra vágott szalonnát, három tojás sárgáját, ezzel jól összekeverjük, végül a 3 tojás kemény habját. Vajjal kikent formában, gőzben főzzük fél óráig. Ha kész, azt a levet, melyben a hús sült, feltesszük forrni, citromlevet s bőven tejfelt teszünk bele. Ha együtt felforrt, a kiborított húsra öntjük.
Hámozatlan nyers almaszeletek, durvára vágott dió, fahéj, juharszirup. Banánkarikák, csokiszósz, pár csepp vaníliaaroma, egy pötty tejszínhab. Vajon megfuttatott banánkarikák, ba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűEgy tepsit kikenünk olajjal. Elrendezzük benne a kenyér szeleteket. A tejfölből, a tojásból, a fokhagymával, ízlés szerint sózva, borsozva egy masszát keverünk. Rákanalazz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA citromot forró vízzel alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, ha szükséges, apró darabokra vágjuk. Megcsepegtetjük a citr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű