Példák a teljesítmény beállítására (az alábbi adatok tájékoztató jellegűek) 1 - 2 Felolvasztás Felmelegítés Kolbászfélék, vaj, csokoládé Előfőzött élelmiszerek 2 - 3 To leaven Kiolvasztás Rizs, pudingok és készételek Zöldségfélék, hal, fagyasztott élelmiszerek 3 - 4 Párolás Zöldségfélék, hal, hús 4 - 5 Víz Burgonya, levesek, tészták Friss zöldségek 6 - 7 Főzés lassú tűzön Hús, máj, tojásfélék, kolbászfélék Gulyás, pacal 7 - 8 Főzés Sütés Burgonya, felfújtak, sütemények 9 Sütés Forralás Steak, omlett Víz P Sütés Forralás Nagy mennyiségű víz főzés.
Lassú főzés fokozat (90°C)
Sok étel csak akkor lesz tökéletes, ha szósz kerül hozzá – mint például a raguk vagy a bolognai mártás. Ugyanakkor, ha nagyon magas hőfokon ég a főzőlap, akkor félő, hogy a szósz kifröccsen, és megégetjük vele magunkat, ha azonban túl alacsony fokozatra állítjuk, egy örökkévalóságig rotyogtathatjuk a mártásunkat. Éppen azért a legjobb, ha lassú főzéssel, 90 °C-on készítjük ezeket az ételeket.
Csak óvatosan a mártásokkal
I-es sütési fokozat (160°C)
A 160 °C-os főzőlap az összes olyan ételhez alkalmas, amelyet alacsony hőmérsékleten kell elkészíteni. Így például tökéletes a tükörtojás, hal, vagy csirkemell átsütéséhez, anélkül, hogy bármit is odaégetnénk közben.
II-es sütési fokozat (200°C)
Ezen a közepes hőmérsékleten olyan élelmiszereket süthetünk biztonsággal, mint például a steak, kolbász, garnéla, de alkalmas magvak pirítására is. Nincs annál jobb, amikor egy lágy krémleveshez pirított tökmag, mandula, vagy éppen fenyőmag kerül, legközelebb ezzel a fokozattal ezt is bátran kipróbálhatod!
A reggelik királynője: a tökéletes tükörtojás
III-as sütési fokozat (220°C)
A legmagasabb fokozat tökéletes például wokban elkészíthető ételekhez vagy akár palacsintához. A zöldségek megpuhításához elengedhetetlen ez a hőfokozat, amivel így egy sem marad nyersen, viszont a tökéleteshez palacsintához azért nem elég csak a hőfokozatot eltalálni, egy tapadásmentes serpenyőt is érdemes beszerezni a művelet előtt.
Amivel nem lőhetsz mellé (x)
Kevesen tudják, de a hagyományos elektromos- vagy indukciós főzőlapok nem tartják egyenletesen a hőmérsékletet. Sajnos azonos teljesítmény mellett is egyre melegebb lesz az edény alja, így ha nem vesszük vissza időben a hőmérsékletet, gyakran odaégnek az ételek. Másképp történik ez azonban a TempControl funkcióval felszerelt főzőzónáknál: itt a szenzorok megállapítják az edény anyagának tulajdonságait és kiszámítják az optimális sütési hőmérsékletet. A teljesítmény automatikusan úgy van szabályozva, hogy az étel a teljes sütési folyamat alatt mindig egyenletes hőmérsékleten maradjon.
A hozzávalókat kanállal összekeverjük az élesztőt nem kell felfuttatni csak bele morzsolni ,ha megkelt levesmerő kanállal zsírozott tepsire adagolni,25-30 percig sütni. Nagyon fino...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz