40 dkg krumpli
10 dkg póréhagyma
20 g vaj
7 dl zöldségleves
fél csokor majoránna
1 dl krémes joghurt
só, bors, szerecsendió
A meghámozott, megmosott krumplit vágd nagy darabokra. A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra.
Mindegyik krémleves szűrt húslevessel (alaplével) készül
Felhevített vajon mindkettőt párold meg, majd öntsd fel a zöldséglevessel, és 15-20 percig lefedve, közepes hőmérsékleten főzd. A zöldségeket turmixold össze a levessel, és a végén keverd bele a joghurtot.
A tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát, a gyökeret egy kicsit olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát ès ezután jöhet bele a borsó, a liszt és a paprika. Kicsit pirítjuk ès felengedjük 1 liter vízzel....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTegyél egy fazékba minden hozzávalót (megtisztítva és felvágva) majd öntsd fel vízzel. Hideg vizet adj hozzá ha a levesen van a hangsúly, de ha a hús a fontos, akkor jó meleg vize...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, bo...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű