menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes sajtmártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 adag
2.5 dl tej (magas zsírtartalmú)
2.5 dl habtejszín (nem Hulala)
10 dkg trappista sajt (reszelt)
10 dkg füstölt sajt (reszelt)
1 csokor petrezselyem (finomra vágott)
1 evőkanál étkezési keményítő
tengeri só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:


A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek.
Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást. Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel (a sajtok sósak, vigyázzunk mennyit teszünk bele) és borssal.
A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét.

Trükkök, tippek, praktikák:


A világon talán a legegyszerűbben elkészíthető sajtmártás... Tejszínesen krémes, a füstölt sajttól különleges ízű, a friss petrezselyem tökéletesen illik hozzá, de metélőhagymával is kipróbálható. Ha nem szereti valaki a füstölt sajtot, helyettesítheti bármilyen kék sajttal. Minden mártást étkezési keményítővel sűrítek, sokkal selymesebb ízt ad, mint a liszt. Sült szárnyas húsok mellé ajánlom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kaporszósz
Kaporszósz

Felhevítjük az olajat. Beltesszük a lisztet és belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük tejjel és megfűszerezzük ízlés szerint. Apróra vágjuk a kaprot és hozzáadjuk a mártáshoz. Ha sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Boros-szilvás csatni
Boros-szilvás csatni

A nádcukorból karamellt készítünk. Belekerül a kardamom, és a vaj. Félholdra vágott lila hagymát belekeverjük a karamellbe, és 20-25 percig főzzük.Beletesszük a többi fűszert, a c...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Sajtszósz
Sajtszósz

Egy lábasba tesszük a fentieket és habverővel addig kevergetjük,mig teljesen sima nem lesz. Már használhatjuk is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliasodó. szósz. öntet
Vaníliasodó. szósz. öntet

A tejszínt egy vastag aljú, vizezett lábosban feltesszük forrni. Közben egy habverővel a tojássárgákat a cukorral, a sóval és a vanília kikapart magjával elkeverjük. A vaníliarud...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk