60-70 dkg hízott libamáj
15-20 dkg libazsír
5 gerezd fokhagyma
csipetnyi pirospaprika, só, őrölt bors
A májat megmossuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. Egy literes, csatos (nem csavaros) fedelű üvegbe csúsztatjuk. (Ha egészben nem férne bele, két darabba vágjuk.) Az üveget lezárva magas falú fazékba állítjuk. Annyi vizet öntünk a fazékba, hogy az üveg szájánál kétujjnyival alacsonyabb legyen. A fazekat tűzre állítjuk, és lefedjük vagy alufóliával letakarjuk. A víz forrásától számítva annyi percig hagyjuk a tűzön, ahány dekás volt a máj. A tűzről levéve addig hagyjuk a vízben állni, amíg annyira ki nem hűlt, hogy az üveget meg tudjuk fogni, majd kiemeljük, és a tetejét kinyitjuk. Ha langyosra hűlt, a májat tűzálló tálra csúsztatjuk. (Az alatta összegyűlt levet kis üvegbe vagy tálkába töltjük, ez főzéshez vagy akár kenyérre kenve kitűnő.) A fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a libazsírban 1-2 percig sütjük. Ezt a zamatos zsírt szűrőn keresztül a májra forrázzuk. Ha kihűlt, behűtjük, és tálalás előtt a pirospaprikával megszórjuk
4 tojás sárgáját, 2 dl tejfelt, 4 evőkanál lisztet, sót, hogy jó sós legyen, lekavarunk, hozzáadjuk a 4 tojás kemény habját és jól kivajazott formában 1h-n át gőzben főzzük. Tálalá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjünk össze minden hozzávalót. A paprikákat próbáljuk minél apróbbra kockázni, de ha nincsenek kéznél vagy nem szeretjük annyira csípősen, helyettesíthetjük erős paprik...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA gombákat megtisztítjuk, a szárukat eltávolítjuk. a paprikát és az újhagymát minél apróbb darabokra vágjuk, és összemorzsoljuk a fetát. Hozzákeverjük a tejfölt, a olívaolajat, a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA libamájat szeletelés után sózzuk - igen, a konyhai hiedelmekkel ellentétben, a szárnyasok máját (mértékkel!) sózhatjuk, nem lesz tőle kemény a máj -, és megszórjuk friss, kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz