menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTMÁRTÁS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
18 dkg ementáli sajt

18 dkg gorgonzola sajt
3 evőkanál vaj
1 csipet szerecsendió
2 és fél dl tej
1 evőkanál liszt

Elkészítés:


A vaj kétharmadát egy lábosban olvasszuk meg. Amikor már nem habzik, adjuk hozzá a lisztet, és alacsony láng felett, folyamatos kevergetés mellett fehérítsük 1-2 percig. Apránként kezdjük hozzáadagolni a tejet és folyamatosan kevergessük, amíg a mártás sima lesz. Fűszerezzük egy kevés szerecsendióval. Vegyük nagyobbra a lángot, adjuk hozzá a forgácsolt gorgonzolát, a vékonyan szeletelt ementálit és a reszelt parmezánt, egyszerre egy keveset, és folyamatosan keverjük addig, amíg sima lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Nararncsmártás
Nararncsmártás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombamártás baconnel (Sóbors)
Gombamártás baconnel (Sóbors)

A gombát tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre. A baconszeleteket vágjuk hosszában félbe, majd kis darabokra. A bacont dobjuk egy serpenyőbe, majd addig pirítsuk, míg kisül a zsírja –...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Boros-szilvás csatni
Boros-szilvás csatni

A nádcukorból karamellt készítünk. Belekerül a kardamom, és a vaj. Félholdra vágott lila hagymát belekeverjük a karamellbe, és 20-25 percig főzzük.Beletesszük a többi fűszert, a c...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kaporszósz
Kaporszósz

Felhevítjük az olajat. Beltesszük a lisztet és belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük tejjel és megfűszerezzük ízlés szerint. Apróra vágjuk a kaprot és hozzáadjuk a mártáshoz. Ha sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk