SÜLT KARFIOL – A sült karfiol jó dolog, az egészben sült karfiol ráadásul sexy is. A receptje egyszerű: az egész karfiol felszínét fűszeres keverékkel vonjuk be, majd az egész karfiolt a sütőben megsütjük. Az eltérések leginkább a bevonat összetételében és a sütési hőmérsékletben rejlenek. A sok lehetséges verzió közül következzen egy keleties, joghurtos marinádot használó pikáns recept, amihez vegyünk egy szép fej karfiolt, amit tisztítsunk meg a levelektől, torzsától,
ahogy egyébként is szoktuk. A sütőt melegítsük elő 210°C hőmérsékletre és készítsük el a marinádot. A marinádhoz keverjünk össze
360 ml joghurtot
2 evőkanál pirospaprikával,
1 citrom reszelt héjával,
1 evőkanál római köménnyel,
1 evőkanál fokhagymaporral,
1 evőkanál curry-porral,
1 teáskanál fekete borssal,
2 teáskanál sóval.
A joghurtos-fűszeres marináddal , ecsetet használva, egyenletesen vonjuk be a karfiol felületét.
A maradék marinádot tegyük félre, tároljuk hűtőben: a következő 2-3 napban húsokhoz, halakhoz még felhasználhatjuk.
A fentiekben előkészített karfiolt tegyük sütőpapírral borított tepsire, majd a 200-210°C hőmérsékletű sütőben süssük mindaddig, amíg a felülete aranybarna nem lesz. Ez általában 30-40 prcet vesz igénybe. Ha megsült, 8-10 percig hagyjuk hűlni, s csak utána vágjuk fel. Salátával is kiváló vega étel.
A vegán quiche “tortalapjához” tedd be a magokat magokat egy aprítógépbe és daráld őket nagyon finomra. Ha nagyobb darabok is maradnak benne, nehezebb lesz dolgozni vele. Miután a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA maniókagyökeret megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. (ez elég időigényes!) Közben elkészítjük a salsát, azaz a mártogatós szószt. Ehhez a hagymazöldet és a kok...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a fűszereket. Hozzáadjuk a korianderzöldet és az olajat, majd langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Simára kidolgozzuk,...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű