menu

Családireceptkönyv.hu

TUDOMÁNYOS GRILLEZÉS – A húsok belső hőmérséklete


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


TUDOMÁNYOS GRILLEZÉS – A húsok belső hőmérséklete
Közzétéve 2015. július 09. | Szerző: Csíki Sándor
Forrás: jovinacooksitalian.comHÚSSÜTÉS, BELSŐ HŐMÉRSÉKLET – Ahogy a főzésnél általában, úgy a hússütésnél is a hőmérséklet a kulcsfontosságú elem. A hús sütöttsége és a belső hőmérsékleti értékek közötti összefüggést az alábbi táblázat mutatja. A táblázatban a hús típusa, és a kívánt sütöttség összefüggései láthatók a hús belső hőmérsékletével.


Belső hőmérsékletek (táblázat)
A hús típusa Kívánt sütöttség A hús belső hőmérséklete
Marha és borjú Rare 49–54,5°C
Medium-Rare 54,5–60,0°C
Medium 60,0–65,5°C
Well Done 65,5–71,0°C
Bárány Rare 60,0°C
Medium 65,5°C
Well Done 71,0°C
Sertés 71,0°CAddig süssük, amíg a hús belső hőmérséklete 65,5-68,5°C nem lesz, majd hagyjuk pihenni 5-10 percig. A belső hőmérséklet ekkor 71,0°C-ig emelkedik és a hús nem sül túl.
Baromfi 76,5°C fehér húsoknál
82,0°C sötét húsoknál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Cit­ro­mos cuk­ki­ni­sze­let
Cit­ro­mos cuk­ki­ni­sze­let

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lívia
Sütőtökös-csokis kenyér (süti)
Sütőtökös-csokis kenyér (süti)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 12x23 centis kenyérsütőformát. Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a fűszereket, a sütőport és a sót. Egy másik...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült csirke melle sült körtével
Sült csirke melle sült körtével

Ha nagyon kemény a körte: akkor citromos vízben ¾ keményre főzöm. Kiveszem a levéből a megpuhult körtét, itatóson leszárítom, és egy serpenyőben vajban aranybarnára karamellizálom...

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lisztmentes csokitorta
Lisztmentes csokitorta

A mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk