Hogy soha, de soha ne kelljen zöldségeket kidobálnod!
Ha találsz a hűtődben hetek óta ott roskadozó, punnyadt, már nem friss, de még épp nem penészedő zöldségeket, akkor használd fel őket otthon készített zöldségleves alapléhez.
Mosd meg őket, de semmit se pucolj meg. Hagyd rajta a héját még a hagymán is!
Pakolj a lábasba bármit, ami már nem friss és így nem ennéd meg: répát, fehérrépát, gombát, paprikát, cukkinit, paradicsomot, padlizsánt, hagymát, fokhagymát, zellert, karalábét, káposztát, burgonyát stb. Majd öntsd fel vízzel, és tegyél hozzá pár babérlevelet, egész borsot, köménymagot és bármilyen káznél lévő zöldfűszert.
Főzd az egészet addig, amíg a zöldségek már majdnem szétesnek, kb. másfél óráig kis lángon, fedő alatt. Hagyd kihűlni és végül szűrd le a levét egy szita segítségével.
Tárold befőttes üvegekben a hűtőben kb. 3-4 napig vagy kis adagokban le is fagyaszthatod. Én ezen szoktam párolni a hagymát olaj helyett vagy használom főzésnél bármiben, amihez vizet tennék.
Így ’’nemes célra’’ használhatod fel a lejárt zöldségeket, amik másképpen már a kukában végeznék, és egy telt ízű, gazdag zöldséglevet kapsz cserébe, ami főzésnél jól fog jönni bármilyen ételben.
A megmosott, feldarabolt fácánt a belsőségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répaféléket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét 2-3 órára beáztatjuk (ha nincs idő anélkül is jó). Feltesszük főni bő vízben. Megpucoljuk a zöldségeket felvágjuk ahogy szeretjük (katika hosszúkás) és a lencséhez tesszü...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát apróra, a krumplit kockákra, a póréhagymát pedig (miután lehúztuk a külső héját) karikákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát az olajon megdinszteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű