menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis keksz


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 20 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 205 g Schär Mix C – gluténmentes lisztkeverék
- 50 g porcukor
- 65 g puha vaj
- 1 db közepes méretű tojás
- 50 g gluténmentes étcsokoládé
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 g sütőpor (1 teáskanál)

Elkészítés:


A vajat kikeverjük a tojással, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztkeveréket összeforgatjuk a sütőporral, majd a keveréket a vajas tál tartalmához adjuk és alaposan összekeverjük – vagy akár kézzel összegyúrjuk – és hozzáadjuk az apró kockákra vágott gluténmentes étcsokoládét.
Az így kapott masszából kis gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd tenyérrel enyhén kilapítjuk a gombócokat. 180 ºC fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


* Forrás: https://glutenerzekeny.hu/glutenmentes-receptek/glutenmentes-csokis-keksz/

Csokis keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaniliás pudingos csiga
Vaniliás pudingos csiga

A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, szokás szerint kelt tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. A pudingport a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd langyosra hűtjük....

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
MÉZES-DIÓS CSÓK (PUSZEDLI)
MÉZES-DIÓS CSÓK (PUSZEDLI)

A lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A mézet hidegen mérjük ki egy pici edénybe, csak ezután olvasztjuk meg, hozzáadjuk a többi belevalót is, ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros porhanyós kiflik
Szilvalekváros porhanyós kiflik

-Előkészitjük az alapanyagokat -a liszthez adjuk a sót,majd elmorzsoljuk benne a vajat és 1 kanál zsirt -a tojásokat szétválasztjuk,a sárgáját a tefölhöz adjuk,a fehérjét félrete...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Régimódi almás linzer
Régimódi almás linzer

1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk