• 1 nagyobb, jó puhára érett avokádó
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál tökmagolaj
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskamál citromlé
• 1 csapott mokkáskanál citrombors
• 1 mokkáskanál provance-i fűszerkeverék, amely a levendula miatt egy nagyon különleges és friss ízhatást biztosít
• himalája só ízlés szerint
1. Az avokádót meghámozom, és a lehámozott héjszeleteket felteszem pakolásnak az arcomra. Kiveszem a magját, amivel jól bedörzsölöm a körömágyamat (minden cseppje kincs!)
2. A felaprózótt húsát pedig összekutyulom, összenyomkodom az olajokkal, a citromlével, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (a kényelmesek botmixerrel is dolgozhatnak, csak akkor sok kárbavész...), míg szép élénkzöld krémes állagot nem vesz fel.
3. Minimum 1 órát pihentetem (ha kibírom), hogy jól összeérjenek az ízek. A pihentetés alatt tanácsos légmentesen lezárni, hogy az oxidációtól be ne barnuljon, és szép zöld maradlon a színe.
Lepénykével vagy pirított fekete kenyérrel a legfinomabb!
Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket. A cukkinit egy picit lesózzuk és hagyjuk 10 percig állni, ezalatt a többi hozzávalót szeljük. A fokhagymát apróra vágjuk. Kiolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMost készült el. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet. Szilikon muffin formában sütöttem, hogy könnyebbé tegyem vacsorára ;-) Így is tökéletes lett! A massza állaga nekem sem le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felolvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd beleöntjük a hideg tejet. Addig keverjük amíg be nem sűrűsödik. Ekkor beletesszük a medvehagymát, a sajtot és a fűszereket, és öss...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a nedvességet. A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű