menu

Családireceptkönyv.hu

Rákóczi túrós


Írta:

Elk. idő: 100 perc + 1óra
Adag: 15 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A linzer tésztához
50 g porcukor
100 g vaj
150 g búzaliszt (BL55) sima liszt

A linzer kenéshez
30 g sárgabarack dzsem

A túrótöltelékhez
1400 g tehéntúró (félzsíros)
140 g búzadara
280 g kristálycukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 db citrom reszelt héja

A tojáshabhoz
100 g kristálycukor
100 g tojásfehérje

A fehérjehab közé
400 g sárgabarack dzsem

Elkészítés:


1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, míg összeáll!

2. Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a linzertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.

3. A túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan dolgozzuk össze.

4. A kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra, 40 percre, légkeverés nélkül.

5. Ha a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd szedjük habzsákba.

6. Szedjük a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe, ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.

7. Ha kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 perc + 1 óra hűtés

Rákóczi túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Mákos franciakrémes
Mákos franciakrémes

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kuglóf - Mozart-kuglóf
Kuglóf - Mozart-kuglóf

1. A mazsolát átválogatjuk és rummal meglocsoljuk. 2. 1 kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk. 3. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukorral, a reszelt citromhéjjal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rétes
Rétes

Diós rétes:: 70 dkg liszt 2 egész tojás, 4 dl tejföl, pici só, ezt jól összegyúrjuk, és kisodorjuk, 16 dkg zsírból és 12 dkg lisztből rántást készítünk, és a tésztára kenjük. 4 rés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csokoládés Túróbomba
Csokoládés Túróbomba

A túrót szitán áttörtem, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam, és 2-3 órára hűtőbe tettem, hogy a dara megdagadjon. Karalábévájó segítségével félgömböket formáztam bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk