2 nagy fej hagyma
• 50 dkg darált sertés vagy marhahús
• 2 tojás
• fél csokor petrezselyemzöld, finomra vágva,
negyed csésze gomba, apróra vágva (elhagyható)
• 3 dundi gerezd fokhagyma
• só
• bors
• 2 db szikkadt zsemle
ha még tovább akarod fűszerezni:
1 teáskanál szója szósz
1 evőkanál fűszeres ketchup
A burkolásához:
* Bacon szalonna csíkok
Tisztítsd meg a hagymát. Ezután vágd le a felső és alsó részét és óvatosan szedd le a külső hagymaréteget és tedd félre.
A hagyma belsejét vágd össze, ahogy a fasírozotthoz is szoktad.
Vágd össze a hagymák belsejét és a fokhagymát, ha teszel bele, a gombát, vágd finomra a petrezselymet.
Egy tálban keverd össze a tojással és az előzőleg beáztatott zsemlével, sózd, borsozd, fűszerezd, majd formázz golyókat belőle és tedd két hagymarész közé, és nyomkodd össze.
Tekerd be a hagymagombócokat bacon szalonnával, majd tűzd meg, hogy le ne tekeredjen róla.
Ha sütőben sütöd 220 fokra melegítsd elő a sütőt és süsd kb. 35-40 percig.
Ha grillezni szeretnéd, csomagold a gombócokat alufóliába és mehet is a grillre, vagy a parázs közé. Kb. 30-40 perc múlva már kész is a különlegesen finom grill étel.
A szalonnát felkockázzuk, 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprózott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Mikor megdinsztelődött a hagyma, hozzáadjuk a felcsíkozo...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.A húst összegyúrjuk a krumplival, a zúzott fokhagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajból nyitott szeleteket vágonk. kikloffoljuk, sózzuk borsozzuk. A zöldhagymát és petrezselymet durvára vágjuk. A keményre főzött tojásokat hosszában félbevágjuk. A sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Olivaolajba belekeverem a fokhagymát, majd bekenem vele a húsokat 2. Só, bors, petrezselyemmel megfűszerezem 3. Tepsi kikenése zsírral, ráfektetem a húsokat, kevés vízzel felö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű