menu

Családireceptkönyv.hu

Pácolt csirkecomb burgonyával és zöldséggel


Írta:

Elk. idő: 60-120
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db csirkecomb

bors
ízlés szerint sült csirke fűszersó
0.5 l olaj
2 nagyobb vöröshagyma
2 nagyobb lila hagyma
1 kg burgonya
25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
8 gerezd fokhagyma
1 maréknyi petrezselyem

Elkészítés:


Mielőtt elkészítem az ételt, előző este bepácolom a csirkecombokat. A combokat jól megmosom, kettévágom, sózóm, borsozom, majd félreteszem. Mindkét hagymát karikára, vagy kisebb kockákra vágom, majd a fokhagymát is jó apró darabokra aprítom. A sült csirke fűszersóval egyesével megszórom a húsokat, majd egy nagyobb tálba elkezdem rétegelni a húsokat a hagymákkal, majd beleöntöm az olajat. Ha ez meg van, lefedem és hűtőbe teszem. Másnap előveszem és egy közepes méretű tepsibe, beleteszem csak a csirkecombokat és egy kevés olajat a pácból. Előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütöm, persze közben megforgatom. A burgonyát megpucolom, megmosom, majd nagyobb kockákra vágom. A zöldségkeveréket 1 fakanálnyi vajjal félkészre dinsztelem, pici sózom, cukrozom. ( nagyon finom, és pikáns íze lesz a cukortól. ) Ha úgy látom, hogy a combok már majdnem jók, a megmaradt olajpácban lévő hagymákhoz hozzákeverem a burgonyát, és az egészet ráöntöm a tepsiben lévő húsokra. Szépen eligazgatom az egészet. Beteszem a sütőbe, és kb. 20 percig fólia alatt sütöm, hogy a burgonya is megpuhuljon. Ha ez is félig elkészült, ráteszem a vajon elkészített zöldséget és megszórom egy kis petrezselyemmel, majd visszatolom a sütőbe, és 15 perc alatt, készre sütöm. Nagyon finom, mindenkinek bátran ajánlom!

Pácolt csirkecomb burgonyával és zöldséggel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Füstölt sajtos csirkemell
Csirkemell - Füstölt sajtos csirkemell

1. A csirkemell filét felcsíkoztam, fehérborssal fűszereztem és készre sütöttem. 2. Közben a tejszínt összekevertem a reszelt füstölt sajttal és az apróra vágott pirított szalo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Franciás csirke
Franciás csirke

Besózott csirke húst bőre nélkül egy nagy fazékban 10 dkg vajon és 1 dl vízen puhára párolok. (Teljesen puhára, mikor már szinte leesik a csontról!) A puha husokat egy tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csípős, párizsiasan rántott csirkeszárny
Csípős, párizsiasan rántott csirkeszárny

A szárnyak végeit levágjuk. A chili paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, fokhagymával, chili porral vagy az apró...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkenyárs mézes páccal
Csirkenyárs mézes páccal

A hozzávalókat egy edénybe készítjük a hús kivételével. Sót nem adunk hozzá. Alaposan összekeverjük, amíg homogén eleggyé válik. A csirkemellet feldaraboljuk , és beleöntjük az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk