2 db érett avokádó
4-5 szem koktélparadicsom
1/2 lime vagy citrom leve
só, bors ízlés szerint
csipetnyi kurkuma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
Az alapanyagokat turmixold össze 1-2 perc alatt, tedd a hűtőbe egy kis időre, hogy jobban összeérjenek az ízek és már kínálhatod is.
Kevés mustárral lehet ízesíteni.
Felmelegítjük zsíradékot, és kisütjük benne a padizsánt (sötét barnára) és a krumplit. Összekeverjük egy edényben a gyömbért, zöldpaprikát, koriandert, kurkumát két-három evőkanál...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA masszából galuskákat szaggattam egy evőkanállal (anyukámtól így tanultam az aranygaluskát), a vajjal kikent tepsibe soroltam őket. Majd a pirított zsemlemorzsával meghintettem,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gombát tisztítsd meg, és darabold minél apróbbra. A zsömlét áztasd tejbe. A hagymát kockázd fel, egy kevés olívaolajon, serpenyőben dinszteld meg, majd add hozzá a gombát, és főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tejjel együtt odatesszük forrásig főni, nem forraljuk csak jól felmelegítjük. Amikor már látszik a savó, le is vehetjük a tűzről az edényt, majd egy sűrű szitán (tiszta k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes