0,5 kg darált marhahús
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
só, ízlés szerint
½ közepes nagyságú fehérhagyma, apró kockákra vágva
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd aprított fokhagyma
1 konzervnyi kockára vágott paradicsom
1 evőkanál chili por
1 konzerv bab
2 csészényi marhahúsleves alaplé
Közepes hőfokon süsd lassan aranybarnára a darált húst egy nagy serpenyőben. Ízesítsd meg a fél teáskanál köménnyel és korianderrel és egy csipetnyi sóval. Ha már szép barna színe lett, akkor szűrd le, hogy megszabadulj a felesleges zsírtól.
Egy előmelegített lábasban pirítsd meg a hagymát az olajban körülbelül 2 percig, majd add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd őket együtt még további 1 percig. Ezután add hozzá a darált húst, a maradék köményt, koriandert, az felkockázott paradicsomot, a chili port, a babot, és öntsd nyakon az egészet az alaplével, majd jól keverd össze.
Várj míg felforr, majd a hőfokot lejjebb véve párold 1-2 órán keresztül
A húst 2-szer megdarálom, a hagymával "kitisztítom a darálót. Összekeverem az ízesítőkkel. Hűtőben 1-2 órát vagy 1 napot pihentetem, érlelem. Sózni csak kóstolás után szabad, me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat habosrakeverjük a tejjel, továbbá egy kevés sóval és borssal. A hússzeleteket megmossuk, szárazratöröljük, és kiklopfoljuk.Megforgatjuk őket a lisztben, a tojásban, vég...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű1. 1/2 marhafelsált megtisztítunk, megmosunk, és apró darabokra vágjuk. 2.1 jó nagy kanál zsírt lábasba teszünk, 2-3 hagymát felszeletelve megpárolunk benne. 3. A húst bele...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű