1 kg sertéstarja, karaj, vagy comb
6-8 szelet szalonna (attól függően hány szeletre vágjuk a húst)
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál mustár
só, bors
olaj
A húst megmossuk és 6-8 szeletre vágjuk. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a mustárt és 2 evőkanál olajat összekeverünk, átkenjük vele a húsokat, legalább egy órára hűtőbe tesszük. A szalonna szeleteket bevagdossuk és kisütjük, majd tányérra tesszük. A zsírjában 2-3 percig sütjük a húsok mindkét oldalát, majd öntünk alá fél dl vizet és fedő alatt további 15 percig pároljuk. Közben megfordítjuk egyszer. Ha a húsok kérget kaptak, pirultak és omlósak, akkor el is készültek. A tálalás során minden szelet húsra egy szelet szalonnát teszünk, ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával.
1. A szűzérmét 1 -1,5 cm szélesre felszeleteljük. 2. A hagymát, fokhagymát, kockára vágva megdinszteljük a zsíron, rádobjuk a húst, és lepirítjuk (kb. 10 perc). 3. Felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajból nyitott szeleteket vágonk. kikloffoljuk, sózzuk borsozzuk. A zöldhagymát és petrezselymet durvára vágjuk. A keményre főzött tojásokat hosszában félbevágjuk. A sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁztasd be a kisebb darabokra tépkedett, szikkadt zsemlét langyos vízbe. Vágd apróra a hagymát, a petrezselymet és a szardellát (ez akár el is hagyható, a végén tényleg nem érzed az...
Elkészítési idő: 22 perc Nehézség: Könnyű1. Üsd a liszthez a tojásokat, tégy hozzá kevés sót, és alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta rugalmas és puha. Formázz belőle cipót, és fóliába csomagolva rakd a hűtőbe egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes