2 db érett avokádó
só, bors ízlés szerint
½ citrom leve
2-3 cikk fokhagyma lereszelve
1 doboz natúr Hajdú joghurtsajt (esetleg 2 dl joghurt vagy tejföl)
100 g natúr Hajdú Happy sajt
egyéb fűszerek ízlés szerint (chili, koriander)
Az avokádókrémet közvetlenül a vendégek érkezése előtt készítsd el, nehogy bebarnuljon! Vágd ketté az érett avokádót, majd távolítsd el a magját! Kanalazd ki a belsejét, majd villával törd össze! Keverd össze a többi hozzávalóval egy fakanál segítségével! Addig dolgozd össze, míg krémes állaga nem lesz! Ízlés szerint sózd, borsozd és fűszerezd!
Egy csokor medvehagymát kisebb darabokra vágtam és késes aprótóban összedaráltam (majdhogynem krémes lett). 1 kg nagyszemű tengeri sóhoz tettem és egy villával addig forgattam, am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára hideg vízbe teszünk egy Római tálat, fedelével együtt. A zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós riz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojást felverjük és a forralt tejbe szép óvatosan belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. Folyamatosan kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű