1db 5l es üveg,1dl só,2, 1/2dl cukor ,5 gram natriumbenzonát ,párszem fekete bors,és 2,1/2 deci 20% ecet kevés víz.
ezt a lét ráöntjük a paprikára ,és felöntjük tiszta hideg vízzel .Másnap a levét leöntjük 1 edénybe ,majd újra visszaöntjük a paprikára lekötjük a paprikát és helyére tesszük (meleg dunsztba )
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg jól az uborkákat, a végeinél található leszáradt virágokat törjük le. Szórjunk nagyobb befőttes üvegek aljába egy-egy teáskanálnyi mustármagot és kb. 10 szem egész bors...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeforraljuk a bórkén kivételével. Kihűtjük és addig megtöltjük az üvegeket a paprikákkal vagy uborkákkal is lehet keverni. Ezzel a lével bármilyen savanyúságot el...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMindent le kell gyalulni, összekeverni alaposan, letakarni egy éjszakára állni hagyjuk. Üvegekbe gyömöszöljük, saját levét elosztva ráöntjük. Lezárjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű