menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyakrémleves citromhabbal


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


áfonyakrémleves

50 dkg áfonya
3 púpozott ek cukor
2 db fahéjrúd
4 db szegfűszeg
1 db citrom
1 evőkanál étkezési keményítő
3 dl víz (annyival csináljuk, hogy ellepje a gyümölcsöt)

citromhab

1 csokor citromfű
2 dl hulala

Elkészítés:



áfonya krémleves

Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral.
Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.

citromhab

A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre.

Áfonyakrémleves citromhabbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Svéd Nyelv linkek
Svéd Nyelv linkek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis kavart süti
Csokis kavart süti

A hozzávalókat egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük, amikor a tészta már krémes és csomómentes, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 35-40 percen át sütj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi vendégváró hidegtál
Tavaszi vendégváró hidegtál

Tormakrémes sonkatekercs elkészítése: Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a tejszínt. Az elkészült...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült oldalas
Sült oldalas

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk