60 dkg eper
1 l tej
2 dl habtejszín
10 dkg bodzavirág (szörp hígítva)
3 csepp citromlé
1 csomag vaníliás cukor (ízlés szerint)
Megmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre.
A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre, majd hozzáadjuk a habtejszínt, a bodzalevet, a vaníliás cukrot (én 2 buorbon vaníliásat és 5 simát szoktam hozzáadni, de ez mindenkinek ízlés dolga) és annyi tejet, amennyit elbír a turmixunk, majd ezt is egyenletesre turmixoljuk.
Egy nagy tálba öntjük a kész levest. (Én szeretem leszűrni ilyenkor, hogy a kis szamócamagok ne kerüljenek a levesbe.)
Hozzáadjuk a megmaradt tejet, kóstolunk, és cseppentünk bele pár csepp citromot.
Betesszük a hűtőbe, és hagyjuk jól lehűlni.
Tálalás előtt a félretett szamócákat felkarikázzuk, és belekeverjük.
A tejföl és a liszt kivételével az összes hozzávalót lábasba tesszük és felforraljuk. Behabarjuk a levest: a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, felengedjük pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat leforrázom, majd lehúzom a héjukat. Félbe vágom, kimagozom és utána apróbb darabokra metélem és egy nagy tálba teszem. Mellérakom a szintén darabokra metélt, koráb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 ek kávédarálón megdarált garihoz rakok 1 ek bmbuszrostlisztet. Ezt használom mostanában főzelék sűrítésre is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyhez öntünk egy kis vizet, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, cukrot, és az egészet összefőzzük. Kihűtjük. Néhány szem meggyet, és a szegfűszegeket kivesszük belőle. A több...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű