menu

Családireceptkönyv.hu

Vinaigrette mártás


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 ek. olívaolaj
5 ek. fehérborecet, vagy almaecet
1/2 - 1 tk. mustár
1 tk. finomra aprított hagyma, újhagyma vagy mogyoróhagyma
Só, bors

Elkészítés:


Tedd a hozzávalókat egy mély műanyag edénybe. Botmixerrel keverd pár másodpercig. Kész is!

Befőttes üvegben is készítheted. Ekkor a hozzávalók behelyezése után jól zárd le az üveget, majd rázd erősen 10-20 másodpercig, amíg az ecet és az olaj teljesen összekeveredik.

Hagyományos módon tálban, habverővel verve is készítheted.
Ebben az esetben csak az ecetet, sót, borsot és mustárt tedd a tálba.
Kisebb adagokban add az ecethez az olajat, miközben folyamatosan kevergeted. A kész mártáshoz add hozzá a hagymát.

Tálald azonnal bármilyen zöld salátára.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ami megmarad, egy zárható edényben hűtőszekrényben sokáig eláll.

Vinaigrette mártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Félperces majonéz
Félperces majonéz

A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók. Eleinte ne is mozgassu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Eredeti bolognai szósz
Eredeti bolognai szósz

Az eredeti bolognai szósz elkészítéséhez először egy konyhai turmixgép vagy aprítógép segítségével aprítsd fel a répát, hagymát és zellert egészen apró, pürészerű állagúra. Ha ninc...

Elkészítési idő: 2 ora 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Genovai bazsalikom szósz (pesto)
Genovai bazsalikom szósz (pesto)

A bazsalikom leveleket megtisztítjuk, de nem vízzel hanem egy textil ruhával vagy papírtörlő kendővel. Lehetőség szerint kisebb leveleket használjunk a pesto készítéshez, mert fino...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos sült hagyma
Paradicsomos sült hagyma

A hagymát megtisztítjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk, olajon megpirítjuk. Percekig dinszteljük, ízesítjük, és mikor már kellőképpen sült, de kissé még ress,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk