2 db tojás
12 dkg búzadara
1 csipet só
ízlés szerint apróra vágott petrezselyem, bors
1 csapott evőkanál búzadara kb 1 dkg.
A tojásokat habosra keverjük egy csipet sóval. A grízt belekeverjük és egy ideig letakarva állni hagyjuk. Forró vízbe szaggatjuk és utána lassú tűznél főzzük készre.
Számtalan receptet kipróbáltam és néha véletlenül sikerült is. Legtöbbször keményre sikerült vagy elúszott a vízben. Sosem mertem a levesbe főzni. Gizikéjé eddig még bejött. :)
A karalábékat és a krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, és apróra kockázzuk. Egy kis fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beleszó...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a vöröshagymát meg a fokhagymát fölaprítjuk. A vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesNagy fazékban, hideg vízben feltesszük főzni a húst a hagymával. Amikor gyöngyözni kezd a víz, a keletkező habot levesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy megint ellepje, é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA savanyú káposztát bő vízben átöblítjük, kinyomkodjuk. Kevés zsiradékban a vöröshagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát. - Beletesszük a füstölt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű