menu

Családireceptkönyv.hu

8 aprósütemény egy tésztából


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
40 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
a töltelékhez és a díszítéshez:
2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
2-3 evőkanál málnalekvár
1-2 evőkanál narancslekvár
2-3 evőkanál csokoládés mogyorókrém
3-4 dkg kókuszreszelék
10 dkg marcipán
porcukor
fahéj
néhány szem mazsola
15 dkg olvasztott csokoládé
szórócukrok
néhány csepp zöld mnadulaaroma
néhány csepp erős színű citrom- vagy narancsszörp

Elkészítés:


A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemény kemény lesz.) A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd vékonyra (kb. 3 mm-esre) nyújtjuk.

A tésztából kiszúrunk:
♥ 16 db 5 cm átmérőjű körlapot, 16 db 5 cm átmérőjű hullámos szélű körlapot - ezek közül 8-nak kiszúrjuk a közepét is -, 16 db szívet, 8 fenyőfát, 8-8 különböző csillagot és 8 perecet.
A megmaradt tésztából hosszú, vékony rudakat sodrunk, melyekből 5 cm-es kis kifliket formázunk.
A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve kihűtjük, kivéve a kifliket, melyeket még melegen fahéjas porcukorba forgatunk.

♥ A korongokat kettesével összeragasztjuk málnalekvárral, bevonjuk olvasztott csokoládéval és meghintjük szórócukorral.

♥ A hullámos szélű korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze úgy, hogy felül a kiszúrt közepű párja legyen.

♥ A szíveket nutellával töltjük, majd olvasztott csokoládéval és mazsolával díszítjük.

♥ A fenyők díszítéséhez 3 evőkanál porcukrot kenhetőre keverünk néhány csepp zöld mandulaaromával és néhány csepp vízzel. A zöld mázat széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és cukordrazséval díszítjük őket.

♥ A fehér színű csillagokhoz porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt. A csillagok szaggatójával nyolc marcipán-csillagot szúrunk ki. A süteményeket vékonyan megkenjük narancslekvárral, és rájuk illesztjük a marcipán-csillagokat.

♥ A sárga színű csillagokhoz 3 evőkanál porcukrot krémesre keverünk 1-3 kiskanál citrom- vagy narancsszörppel. A mázat széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és szórócukorral díszítjük őket.

♥ A pereceket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és rögtön, mielőtt a csokoládé megkötne, mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. A süteményeket tálra rendezzük, és rögtön kínálhatjuk, de lezárt dobozban napokig elállnak.

8 aprósütemény egy tésztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Karácsonyi mézes - Ibi féle
Karácsonyi mézes - Ibi féle

Jól összedolgozni, folpakkal letakarva 24 órát hűtőben pihentetni, majd, sütni. Ha fényesre szeretnéd a tetejét, akkor sütés előtt kevés tejföllel kikevert tojássárgájával megken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rántott borda v. csirkemell csirkemájjal töltve
Rántott borda v. csirkemell csirkemájjal töltve

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Farsangi Fánk
Farsangi Fánk

1 dl tejben felfuttatjuk a 3 dkg élesztőt a 3 tk cukorral. A 4 tojás sárgáját, a csipet sóval, 2 dl tejjel, 4 ek olvasztott vajjal, a felfutott élesztős keverékkel és apránként ad...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Csirkemell kuglóf
Csirkemell kuglóf

A csrkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, adj hozzá vegetát ízlés szerint. A szilikonos kuglófformát vékonyan kend meg olajjal, és tedd bele a felkockázot csirkemell felét. A csir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk