menu

Családireceptkönyv.hu

Borsos marhatokány


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg marhalábszár,
2 fej vöröshagyma,
2 ek olaj,
1 ek paradicsompüré,
1 ek pirospaprika,
1 mk bors,
1-2 tk ételízesítő vagy só

Elkészítés:


A meghámozott hagymát finomra vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Ezután a tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát és a borsot. Ráöntünk 2 evőkanál vizet és paradicsompürét. Addig pirítjuk, amíg a paradicsompüré a zsírjára sül, majd ismét ráöntünk 2 evőkanál vizet. Visszatesszük a tűzre.
Rátesszük a közben vékony csíkokra vágott húst. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Beleszórjuk az ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként pótoljuk kevés forró vízzel. Sűrű, de kevés lének kell maradnia alatta.
Tarhonyával tálaljuk.

Borsos marhatokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szegy - Hagymás hús
Szegy - Hagymás hús

1. A húst megmossuk, és 1 1/2 l sós vízben a babérlevéllel, borssal és a köménnyel feltesszük főzni. 2. A forrás után gyenge tűzön kb. 2 órán át pároljuk. 3. Közben a hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sándor
Stroganoff bélszín
Stroganoff bélszín

Először a hozzávalókat előkészítjük. A hagymát felszeleteljük, a gombát hosszában negyedeljük, a csemege uborkát vékonyra csíkozzuk. A bélszínt vékony ujjnyi csíkokra vágjuk. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Felsál - Borsos tokány
Felsál - Borsos tokány

1. 1/2 marhafelsált megtisztítunk, megmosunk, és apró darabokra vágjuk. 2.1 jó nagy kanál zsírt lábasba teszünk, 2-3 hagymát felszeletelve megpárolunk benne. 3. A húst bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Soproni erdészgombóc babsterccel
Soproni erdészgombóc babsterccel

♥ A húsgombóchoz a hozzávalókat összekeverjük, kis időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. A masszából diónyi gombócokat formálunk, majd forró, bő olajban kisüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk