menu

Családireceptkönyv.hu

Marhapörkölt


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg hús (comb, illetve lábszár),
20 dkg vöröshagyma,
2-3 ek zsír vagy olaj,
1 kk pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom, só

Elkészítés:


1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra.
2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt keverd el benne.
3. Utána önts hozzá 1 dl vizet, és időnként megkeverve fedő alatt lassan süsd zsírjára (vagyis addig párold, amíg a fölös víz távozik - addigra a hagyma úgy megpuhul, hogy később szétfőve sűrű szaftot ad).
4. Dobd rá a húst, s nagyobb lángon, folytonos forgatás-keverés mellett, pörköld a húst (míg a felülete fehér nem lesz).
5. Fogd vissza a tüzet, add hozzá a felaprított paradicsomot és paprikát, sózd, fedd le, és párold puhára a húst a saját levében.
6. Ha a lé elfogy, mindig csak egy kicsi vízzel pótold.

Marhapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rostélyos steak gombával és sajttal sütve
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Rostélyos steak gombával és sajttal sütve

Kenjük be a húsokat olíva olajjal és szórjuk meg körülbelül 2 evőkanál Knorr fűszer keverékkel. Süssük egy percet mindkét oldalon grill serpenyőben. Majd helyezzük a steaket egy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomos marhahús gombóc
Paradicsomos marhahús gombóc

A hagymát felaprítom, a kakukiskanálfű száraitól megszabadulok, elég nekem a levél. A fokhagymát apróra felaprítom, a húst, a hagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot alaposan összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rostélyos - Szerb rostélyos
Rostélyos - Szerb rostélyos

1. A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a kiklopfolt rostélyosokat, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és egy kevés vízzel, fedő alatt puhára párolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgundi marharagu
Burgundi marharagu

A sütőt 230 fokra előmelegítettem. A hagymát finomra vágtam, a répát felkarikáztam. A szalonnáról levágtam a bőrét, csíkokra vágtam, vízbe tettem a bőrkével együtt, 10 percig főzte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk