menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos-csokis csillagok


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


26 dkg liszt
1 tojás
13 dkg cukor
18 dkg vaj
6 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaníliaaroma
1 evőkanál narancslé
1 narancs reszelt héja
1,5 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
4 dkg cukor – a szóráshoz

Elkészítés:


A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A vajat, a cukrot robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a narancs héját és a frissen facsart narancslevet, a tojást, és jól összekeverjük.
Belekeverjük a száraz adalékokat és sima, lágy tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk, az egyiket kissé szétlapítjuk, nejlonzacskóba vagy folpackba rakjuk. Egy órára hűtőbe rakjuk. A durvára vágott étcsokoládét lassú tűzön, vízfürdő fölött felolvasztjuk, belekeverjük a maradék tésztába, és csokoládés, barna színűre gyúrjuk. Szétlapítjuk, nejlonzacskóba vagy folpackba rakjuk. Egy órára hűtőbe rakjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Három sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. A fehér tésztát kissé lisztezett deszkán félujjnyira kinyújtjuk. 7 cm-es csillagformával kiszúrjuk. A csokoládés tésztával megismételjük ugyanezt.
A fehér és a csokoládés tésztát újra kiszúrjuk egy 5 cm-es csillagformával. A nagyobb csillagokba helyezzük a kisebbeket váltakozva, úgy, hogy váltakozva kívülre, belülre kerüljön a fehér tészta. A tésztákat tortalapáttal a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk, egymástól 2-3 cm-re. A süteményeket cukorral megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Narancsos-csokis csillagok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsvéti franciasaláta
Húsvéti franciasaláta

1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi Bayley’s bögrésen - gasztroajándék (Rupáner)
Házi Bayley’s bögrésen - gasztroajándék (Rupáner)

1. A tejszínt melegítsük a tejjel egy közepes lábasban. Nem kell forrnia! 2. Ezután a cukrot egy kisebb fazékban karamellizáljuk, vagyis kis fokozaton, kevergetés mellett addig me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkarika karácsonyra
Habkarika karácsonyra

Ahány tojásfehérjéből készül, annyiszor 7 dkg cukrot adjunk hozzá. A tojásfehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet.Kis lábasban vizet forralunk, ráhelyezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Albert
Krácsonyi Bébipulyka sült
Krácsonyi Bébipulyka sült

Pác: A vizbe beletesszük a hozzávalókat, felfőzzük egy kicsit. Miután kihűlt, beletesszük a pulykát és 1 napig áztatjuk. Fűszervaj; A puha vajhoz hozzákeverjük a durvára vágot...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk