250 g liszt,
250 g nádcukor,
140 g puha vaj,
3 g sütőpor
1 csipet só,
10 g fahéj,
10 g fűszerkeverék (2 rész őrölt szegfűszeg, 1 rész őrölt fehérbors, 1 rész őrölt gyömbér),
4 cl víz (amennyit felvesz)
a vajat habosítsuk ki a cukorral, majd keverjük el a többi ho...zzávalóval és gyúrjuk egyneművé. Az összeállt tésztát pihentessük hűtőben legalább egy óráig (érdemes kilapítva betenni, így hamarabb hűl), de akár egy egész éjszakára is.
A pihentetés végéhez közeledve melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A lehűtött tésztát nyújtsuk kb. 2-3 mm vékonyra, tradicionális spekulatius hengerrel formázzuk meg a kekszeket és süssük 10-12 percig.
A vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, rakd hozzá előbb a fokhagymát, majd a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Öntsd fel...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes1. A lisztből, cukorból, vaníliás cukorból, mogyoróból, gyömbérből, 2 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk és fóliába csomagolva hűvös helyen pihentetjük. 2. A sütőt 200 °C-ra (lé...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tésztához 3 rúdhoz A tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, majd mikor langyos, belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle tejszínt és az összetördelt csokoládét, közepes lángon elkezdjük melegíteni, és addig főzzük, míg a csokoládé fel nem olvad, és az egész tejszínes keverékünk szép egynemű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű