menu

Családireceptkönyv.hu

Almavaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 kg alma (keményebb fajta)
2.5 dl szűretlen 100%-os rostos almalé
30 dkg cukor
1 db fahéjrúd

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk.
Az almalevet, a cukrot és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon, majd hozzáadjuk az almát, és ezzel együtt is felforraljuk. Kivesszük a fahéjrudat, és botmixerrel pürésítjük.
A fahéjat vissza is tehetjük, a maradék cukrot hozzáadjuk, majd néha megkeverve közepes lángon addig főzzük, míg sűrű krém nem lesz, kb. 45 percig.
A színe is megváltozhat, ha kissé karamellizáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi majonéz
Házi majonéz

A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Kölesmajonéz
Kölesmajonéz

Míg fől a köles, ezt összeturmixoljuk fehér habos krémes állagúra, majd elkezdjük kanalanként hozzá adagolni a kölest. Ha már nem forog simán a turmixunk, tegyünk hozzá pár ek. mel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos petrezselymes szósz
Citromos petrezselymes szósz

Az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A petrezselymet mossuk meg, aprítsuk össze. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rhubarb and beetroot ketchup
Rhubarb and beetroot ketchup

1. Put the star anise, coriander seeds, mustard seeds, black peppercorns, and cloves in a small dry pan set over low heat. Toast the spices gently, shaking the pan occasionally, un...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk