1 kg francia csülök -1kg. füstőltcsülök-2 fej vöröshagyma-kb 3 fej fokhagyma-só-őröltbors-kb 10 szem egészbors - 1 fej zöldpaprika 5-6 babérlevél
A csülköket megmosom ,megkaparom rendesen, felengedem kb. 10 l hidegvizzel majd nagyon lassa rotyogtatom, ép hogy bugyogjon! Ez legalább 5 órás főzés! beleteszem a belevalókat amiket írtam a hozzávalókba!! Közben folyamatosan habarom,.. szedem le róla a habot, amíg képződik!! Ha megfőt rendesen, a hús lejön a csontról, akkor kimérem ,pórciózom a húst a tányérakba, majd a lét leszűröm, és ráöntöm a húsra!! Utánna hüvös helyen tartom még meg nem dermed, és beteszem a hüttöbe!! KÉSZ!!!
Lényeg: lassan főjjön és habarni ameddig kell!!
A hússzeleteket egy kicsit kiklopfoljuk. A lisztet egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és elkeverjük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt kiklopfoljuk, sózzuk, megkenjük mustárral. 2 szelet közé rakjuk a hagyma-, gomba- és kolbászszeleteket, a szalonnacsíkot, a sajtszeletet, és hústűvel összetűzzük. A resze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felaprítjuk és zsírban megdinszteljük, majd mellé dobjuk a füstölt hús darabot. A csülköt kockára vágjuk és a hagymás zsíron lesütjük egy kicsit, amíg kifehéredik, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű