menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes Kalács


Írta:

Elk. idő: max. 1 óra
Adag: sok fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3tojás-30dkg zsír-25dkg porcukor-4 evőkanál méz-75 dkg finom-liszt-3 kávéskanál szódabikarbóna-2 kávéskanál fahéj- pici só

Elkészítés:


A tojást a zsírt, a mézet,porcukrot habosra keverni, majd utánna belekeverni a lisztet, szódabikarbónát, fahéjjat. Utánna 3-4 mm -re nyujtani és a kívánt formára szaggatni. Lassan sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


porcukor, tojás fehérjét összekeverni, és azzal habzsákból lehet díszíteni!

             Mézes Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Málnás - Csokoládés-málnás pite
Málnás - Csokoládés-málnás pite

1. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, a csipet sóval és a lereszelt citromhéjjal, robotgéppel (habverő résszel) krémesre keverjük. 2. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mesés almás kockák
Mesés almás kockák

Szitáljunk át 40 dkg réteslisztet, 15 dkg porcukrot és fél tasak sütőport. Válasszunk ketté 4 db tojást. A sárgájákat dolgozzuk 25 dkg vajjal a lisztes keverékhez. A tészta harmadá...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Olcsó csokoládés szelet
Olcsó csokoládés szelet

Alaposan kikeverjük a tojást a cukorral, kakaóval, a sütőporral és a margarinnal majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a reszelt citromhéjat és a lisztet. Kikent tepsiben megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Margó
Hájas süti
Hájas süti

A hájat és a 10 dkg lisztet alaposan elkevertem. A tésztához a többi lisztet,a tojást, a sót, a cukrot, az ecetet, a tejfölt egy nagyobb tálba készítettem. A vizet kis adagokban ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk