menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kg marhalapocka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

feketebors (őrölt)
1 teáskanál mustár
2 teáskanál kristálycukor
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
4 szál sárgarépa (nyers, nagyobb)
2 szál petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


húst alaposan megmossuk, majd vékonyra felszeleteljük. A szeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra.
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a megtisztított, és karikára vágott répát, zöldséget.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, mustárt, majd beletesszük a húst is. Együtt főzzük kb. 1,5 órát (míg a hús megpuhul).
Ha megfőtt a hús kivesszük a babérlevéllel együtt, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket.
Hozzáadjuk a tejfölt, amibe a lisztet csomómentesre kevertük, és forralunk rajta egyet.
Majd visszatesszük a húst a szószba.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek, Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyúlhús – legegyszerűbben
Nyúlhús – legegyszerűbben

Apróra feldaraboljuk. Az apró-húson maradt zsírt nem kell leszedni, hagyjuk a húson. Serpenyőbe öntsünk olajat. Én mogyoró olajat használtam, de bármilyen kevéssé intenzív ízű olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nyúl vadász módra
Nyúl vadász módra

A nyulat nagyobb darabokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és lassan megpároljuk benne a fokhagymát, a rozmaring ágat és a zsálya leveleket. Amikor a fűs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Szarvasszelet gombával
Szarvasszelet gombával

E célra legalkalmasabb a combrész, melyből ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Húsverő kalapáccsal kiverjük, megsózzuk és egyik oldalát lisztbe mártva forró zsírban mindkét oldalát ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vadragu burgonyakrokettel és áfonyával
Vadragu burgonyakrokettel és áfonyával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk