-25 dkg házi túró (12,5 túró,12,5 juhturó )
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-20 dkg vaj/bio margarin
-5 dkg friss élesztő
-2 teáskanál himalája só
-1 egész tojás
-2 púpos evőkanál tejföl
-a tetejére felvert tojás és reszelt sajt
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva fél órát a hűtőben pihentetjük. Ha letelt a pihentetés, kinyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm-es vastagságúra, és tetszőleges méretűre szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd felvert tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal, 15-20 perc alatt 190 C fokos sütőben készre sütjük.
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel sim...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát megkenjük a tormás krémsajttal úgy, hogy a felső szélén szabadon hagyunk egy másfél-két centis sávot. A sajtkrémes tésztára rendezzük a sonkaszeleteket,...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejbe elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe belekeverjük a sót és elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, és ru...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk kis cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen d...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes