70 dkg füstölt csülök
2 pár debreceni kolbász
20 dkg szárazbab
3 szál fehérrépa
5 szál sárgarépa
1 zeller
1 darab vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl( 20%-os )
5 dkg liszt
1 darab tojás
fűszerpaprika
olaj
pici só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy éjszakára beáztatjuk a babot. A csülköt a babbal együtt feltesszük főni kb. két és fél liter vízben. Ezután adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, majd jöhet a kolbász is. Kicsi lángon főzzük így tovább.Akkor jó mikor a zöldségek megpuhulnak. Ezt követően, kiszedjük a zöldségeket, és a babot lábasban hagyjuk. Felkockázzuk a csülköt, felkarikázzuk a kolbászt. Rántást készítünk a hagymából, lisztből, fokhagymából és a fűszerpaprikából.Mielőtt a fűszerpaprikát beletesszük, lehúzzuk a tűzről és így tesszük bele. Az elkészült rántást beleöntjük a levesbe, és a többi hozzávalót is hozzáöntjük. A csipetkét tojásból, egy pici sóval és liszttel, beleszaggatjuk.Hagyjuk amíg megfő benne...
1. 190 fokos előmelegített sütőbe helyezzük a kisebb sütőtök szeleteket, amelyeket előtte alaposan megmostunk, megszárítottunk és sütőpapíros lapos tepsibe tettünk. Kb 45 percig sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tyúkhúslevest tegye egy lábasba. Adja hozzá a szeletelt fokhagymát, újhagymát, szárított zöldségkeveréket és a diót. Miután közepes lángon néhányat forralt rajta, vegye le a lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk, és megpároljuk rajta a lereszelt burgonyát és a sütőtököt. Sóval ízesítjük és babérlevéllel, kevés rozmaringgal fűszerezzük. Hozzáadjuk a lereszelt körté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a legjobb!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű