Hozzávalók kb. 1 - 1 1/2 tepsihez:
25 dkg vaj
25 dkg túró
25 dkg liszt
2 szórásnyi só
tetejére egy tojás
Ha nagyobb társaságnak készítjük, kezdjük mindjárt dupla adaggal.
A tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk (nálam elő a robotgép és bele mindent). Kis időre a tésztát hidegre tesszük. Kb. 3x hajtogatva a tésztát kinyújtjuk kb. 1-2 cm magasra. Tetejét késsel berácsozzuk és közepes vagy kicsi pogácsaszaggatóval a pogácsákat kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket egymástól kicsit távolabb, tetejüket megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Egy picit pirítsuk meg az oldalát is, akkor még ropogós is lesz. Imádom, hogy a hajtogatás miatt nagyon jól megemelkedik a pogi és a rétegeknél szétnyitható, szedhető, cincálható, ehető.
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk,kinyújtjuk 1 cm vastagra A tojást rákenjük a tésztára majd rászórjuk a sajtot Egyforma méretű csíkokra feldaraboljuk tespibe helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott gombát és káposztát külön-külön megpároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk, a magjait kiszedjük, és apró kockákra vágjuk. Az összetevőket összekeverjük. A level...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tálba rakjuk, dagasztjuk, majd 2 részre osztjuk. Gyúródeszkán kb. 30 cm-es téglalapokat nyújtunk, megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit, alufóli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sonkát és a bacont apró kockákra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű