A tésztához:
4 tojás sárgája+habja
30 dkg cukor
10 kanál víz
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg cukor
1 dl rum
10 dkg vaj
1 tojássárgája
A tészta hozzávalóiból diós piskótát készítünk, Sütőpapirral bélelt tepsziben alsó-felső sütéssel, 180 fokon kb.20 percig sütjük.
A cukrot a rum egy részével, a vajjal és a tojássárgájával elkeverjük. A tészta széleit levágjuk, a rummal leöntjük és a vajas anyaggal összekeverjük. Ezzel töltjük meg a tésztát.
Én a nyers tojássárgát mindig kihagyom. Így is finom,és nem félek, hogy gyorsan megromlik.
A lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük. Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, kézi mixerrel habosra kavarjuk. 2. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat és a túrót. 3. A lisztet elkeverjük a sóval és sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészitése -A tojást szétválasztjuk- -a sárgáját összekeverjük a Liszt + cukot + tej ,csipet só-val -a fehérjét felverjük kemény habbá -a habot a tésztába keverjük óvatosan -...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, hűtjük, nyújtjuk, szaggatjuk és előmelegített sütőben sütjük. Lekvárral összeragasztjuk, tetejére csokit kenünk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű