Hozzávalók:
50-60 gr zabpehely
1 ek búzacsíra (elhagyható)
egy fél lime (vagy citrom) leve
édesítő (1 ek xilit)
kb. 0,5 dl tej (vagy víz)
1 tojás
1 alma
A zabpelyhet elkeverjük a búzacsírával, felöntjük a tejjel, 20-30 percet állni hagyjuk. Hozzáadjuk a citromlét, édesítőt, a lereszelt almát és a tojást, alaposan elkeverjük, és kevés kókuszzsíron (alacsony hőfokon) apró kis (kb. fél evőkanálnyi) korongokat sütünk.
Az egész adag ch tartalma kb. 57 gr, nekem ebből 16 korongom lett.
Lehet bele tenni fahéjat, vanília aromát,
A gombafejek közepéből kitörjük a szárakat. A szárakat apróra vágjuk a fokhagymával együtt. Kevés olívaolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott gombaszárat és fokhagymát. Sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi megtöltéséhez magunk válasszuk ki a zöldségeket. Ha padlizsánt is sütünk, előzetesen áztassuk be 30-60 percre hideg vízbe és nyomkodjuk ki, hogy a keserű leve elmenjen. Fon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk. Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűszerekk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű