menu

Családireceptkönyv.hu

Almabundás pulykasaslik, zelleres burgonyapürével


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- pulykahús
- 2 db savanykás alma
- tojás
- liszt
- 2 dl tej
- só
- olaj
- zeller
- burgonya
- vaj

Elkészítés:


Nagyobb kockákra vágjuk a húst, és az egyik kicsumázott almát. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd, az almával váltakozva, pálcikákra vagy kis nyársakra tűzzük. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a liszttel, a sóval és 2 dl tejjel (sűrű palacsintatésztát kell kapnunk), a végén belekeverjük a félretett, lereszelt almát is. Az előkészített kicsi nyársakat megmártjuk ebben az almás masszában, utána pedig bő, forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Meghámozzuk, és feldaraboljuk a burgonyát meg a zellert, sós vízben együtt puhára főzzük. Leszűrjük, s a szokásos módon pürét készítünk ezekből, azaz a vajjal és 2 dl tejjel áttörjük, utána habosra keverjük. A zeller zöldjét durvára felvágjuk, majd összeturmixoljuk az olívaolajjal és kevés sóval. Tálalásnál a zelleres burgonyapürét meglocsoljuk ezzel a szép, zöld színű olajjal.

Almabundás pulykasaslik, zelleres burgonyapürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hédi
Rántott csirkecombfilé vajas zöldborsóval
Rántott csirkecombfilé vajas zöldborsóval

A csirkecombokat besózzuk, fóliába csomagolva kiklopfoljuk. Enyhén sózott, felvet tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába. Bő olajban aranybarnára sütjük. A borsót vajon megpároljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges csirkemelltokány
Zöldséges csirkemelltokány

A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell őzgerincformában baconszalonnával
Csirkemell őzgerincformában baconszalonnával

Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet felkockázva a többi összekevert alapanyaggal elkeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS CSIRKEMELL ALAGÚT
SAJTOS CSIRKEMELL ALAGÚT

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk