- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- kevés tej, ha szükséges
Mázhoz, krémhez
- 5 evők. rétesliszt
- 2 citrom leve és héja
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- darált dió a tetejére
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, ha szükséges, pici tejjel lazítjuk. Elfelezzük és sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk belőle. (légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 20 perc).
A krémhez sűrűre főzzük a lisztet a tejjel, ha kihűlt, hozzáadjuk a 2 citrom levét és héját. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és szintén a langyosra hűlt krémhez adjuk.
A krém egyik felét a két lap közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére, amit végül megszórunk darált dióval.
Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon.
A pudingot a szokásos módon megfőzöm. Kalácsdarabokat teszek a jénai aljára, mindegyiket megkenem egy kis lekvárral, erre jön egy sor puding, ismét lekváros kalács, majd puding zár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a darált pisztáciával, és kevés őrölt fahéjjal. 2. A tojások sárgáját habosra keverjük a mézzel, majd beleforgatjuk a reszelt sárgaré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojás sárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tej, 1 ek cukor, 4 dkg élesztő összekevertem, és felfuttattam Először a tojások sárgáját a cukorral habosra kevertem, majd ment hozzá a többi és összekevertem, majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű