- 25 dkg vaj,
- 20 dkg krémsajt,
- 25 dkg sonkás szalámi,
- 4 főtt tojás,
- 1 evők. mustár,
- só
- őrölt bors
- 12-15 paprika
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra /vagy még jobb egy éjszaka/ a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni. A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval, borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény. Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
A hozzávalókat a fenti sorrendben egy magas falú pohárba (amelybe a botmixer épphogy belefér) tesszük. A botmixert a pohár aljáig lenyomjuk, bekapcsoljuk, és lassan felhúzzuk a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 dl vizet és és a paradicsomot mikrózható tálba tesszük. 3 percig mikrózzuk, amíg a víz felforr. Letakarjuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy a paradicsom megpuhuljon. Leszűrjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiflikarikákra téve ideális hidegtál, egyéb mellé Egy nagy tálba beletesszük a túrót, és villával összetörjük. Beleöntjük a tejfölt. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot. 2. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. 3. A...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű