- 20 dkg juhtúró
- 1 tojás
- só
- bors
- késhegynyi fűszerpaprika
- késhegynyi szódabikarbóna
- petrezselyem aprítva
- zsemlemorzsa, formázáshoz
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
A juhtúrót villával széttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle, panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük.
Lehet hidegtálak dísze, finom húsok mellé köret, vagy akár önmagában, friss zöldség kíséretében is könnyedén fogyasztható.
A zabot felengedjük annyi vízzel/tejjel (én csak vízzel dolgozom, tökéletes), amennyit felvesz, hogy jó sűrű trutyivá ázzon 5 perc múlva. Ez szemmértékre 2 dl, úgyhogy ne méregesd,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a krumplit alaposan, ne hámozzuk meg. Vágjuk nagyobb kockákra, és sózzuk meg. Hagyjuk állni tíz percig. Forrósítsuk fel az olajat egy jó minőségű, tapadásmentes, nagy w...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy forró serpenyőbe dobjátok bele az összezúzott fokhagymát és a 1-1,5 cm-es szeletekre vágott cukkinit, majd kevés olívaolajon kezdjétek el közepes hőmérsékleten párolni-pirítani...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: KönnyűA cukkiniből 1 cm vastag és 5 cm hosszú szeleteket vágunk, majd sóval és borssal meghintünk. A paprikákból is ugyanekkora szeleteket vágunk, majd teflonserpenyőben kevés olajon k...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű