- 80 dkg libamáj,
- 30 dkg aszalt szilva,
- 15 szelet baconszalonna,
- 1 liter étolaj,
- Kalács,
A libamájat vágjuk kisebb darabokra, daráljunk rá borsot. Mindegyik szelet mellé tegyünk egy aszalt szilvát, majd göngyöljük fel a szalonnával.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a begöngyölt libamájat, majd közepes lángon mindkét oldalát süssük pirosra.
1/2 l tejet felfőzünk, s lassan folytonos keverés közben 1/2 kg liszet teszünk hozzá s ha szép sima kihűtjük s 2 egész tojást XXXXXát keverünk hozzá. Sós vízben kanállal galuskákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 165 fokra, a muffinformákat olajjal kikenjük. A tojásokat felverjük, elkeverjük benne a sót és a borsot. A sonkát és a paprikát kisebb kockákra vágjuk, az új...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű16 db gombát megtisztítunk, kimosunk, a szárakat apróra vágjuk és 6 dkg zsírban petr. zölddel és 12 ?rizzsel? pároljuk és ha kihűlt hozzáadunk 30dkg darált sertéshúst, 1 tojás sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz5 dk. petrezselymes zsíron 25 dk. rizst pirítunk, feleresztjük 4dl sós vízzel, hozzáadjuk a 10dk. szeletelt tisztított gombát és puhára pároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű