- 600 gr liszt,
- 200 gr vaj,
- só,
- 100 gr sajt,
- 8 ek. tejföl,
- 1 sütőpor,
A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Tetszés szerint csíkokra felszeljük, lekenjük felverrt tojással, tetejére reszelt sajtot szórunk. 200°C-on aranybarnára sütjük.
Én ezt az alaprecepbe tettem egy kis vajkrémet, parmezánt, több sajtot, pici őrölt borsot, örölt piros paprikát meg fűszerkeveréket.
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön-külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat. A nedves keveréket a szárazra öntjük, fakanállal összedolgozzuk. Nem kell csomómentesre keverni, darabos maradhat. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiengedem a spenótot, és a leveles tésztát is kiveszem a hűtőből. A spenótot felforralom, és 10 percig főzöm, majd teljesen kihűtöm. Hozzáadom a ricottát, a reszelt parmezán sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóva...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű