4 tojás
220 g cukor
320 g liszt
200 ml tejszín
1 csomag sütőpor
80 ml olaj
20 g kakaópor
2 tk instant kávé (pl. Nescafé)
egy kevés rum
Először a tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejszínt. Ezután a lisztet és a sütőport óvatosan beleforgatjuk.
A tészta felét egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett kuglóf formába öntjük.
A másik tészta feléhez hozzáadjuk a vízben feloldott instant kávét, a rumot, valamint a szitált kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd ezt is beleöntjük a formába.
A süteményt előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tű tiszta marad, a kuglóf kész.
Ha a tűre tészta ragad, tovább kell sütni. A megsült kuglófot kakaóval meghintve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, ne felejts el hozzászólni!
A hozzávalókat a vaj kivételével betettem a dagasztógépbe. 10 percig dagasztottam, majd a vajat kanalanként adagoltam a tésztához. Kb 5 perc alatt beledagasztottam a vajat is. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőző este a kovász hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és a kemény tésztát egy fedeles dobozba vagy üvegbe tesszük. 8-10 órára egyenletesen meleg helyre tesszük. Például mikróba, me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, az olvasztot...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű1/2 kg megmelegített lisztet csipetnyi sóval, 2 dl tej, 80 g olvasztott vaj, 60 g porcukor és 20 g felfuttatott élesztő keverékével jól megdagasztunk. A végén beledolgozunk 50 g ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű